Veelgestelde vragen

Gifts & Goodies

Milieubijdrage is het vroegere Bebat. Het is een inzamel- en recyclagebijdrage per op de markt gebrachte draagbare of industriële batterij of accu.

Alle artikelen met batterijen zijn onderworpen aan de aanvaardingsplicht.

Vanaf juli 2001 wordt voor bepaalde producten een verwijderingsbijdrage berekend. Dit bedrag staat apart op uw rekening vermeld.

De bijdrage is van toepassing op elektro-apparaten, maar ook op artikelen met lampen en armaturen.

FAVV is het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Auvibel is een collectieve beheersvennootschap voor het kopiëren voor eigen gebruik van beschermde literaire en artistieke werken.

Wij zochten en vonden een leverancier die een jaar garantie biedt op usb-sticks.

Een Powerbank is voor veel smartphone- en tabletgebruikers een godsgeschenk wanneer de batterij het ergens onderweg laat afweten. Het hebbeding is bijzonder populair en is verkrijgbaar in verschillende maten, modellen en kleuren.

Bij Magnus Business Gifts geniet u van 1 jaar garantie op elke Powerbank.

Het vermogen van een Powerbank is belangrijk om te weten. Het opladen van een smartphonebatterij vraagt bijvoorbeeld minder vermogen. Een capaciteit van 1.500 mAh of meer volstaat. Voor een laptop is al snel een vermogen van minimaal 15.000 mAh nodig. En voor een tablet? Daarvoor is het aan te raden om minimaal 12.000 mAh aan vermogen te kiezen. En hoe meer u de batterij wil opladen zonder stopcontact, hoe hoger het vermogen van de Powerbank moet zijn.
Een powerbank in en blijft een batterij. Het verschil in prijs ligt hem vaak in de kwaliteit van de batterij.

Opletten met je bijdrages welke wettelijk verplicht zijn volgens de Belgische wetgeving. Een buitenlands kantoor kan deze niet voor u in orde brengen. U bent dus als invoerder verplicht dit zelf in orde te brengen.

Persoonlijk raden we borduren of zeefdruk aan. Dit is niet alleen een kwestie van kwaliteit. Het is ook een duurzame oplossing! Verkiest u een veelkleurenlogo met veel toeters en bellen? Dan is digitale bedrukking de oplossing. Dit is een transfer. Dus een soort van strijkpatroon.

Met zeefdruk, lasergravering of tampondruk maken we uw gekozen goodies een met uw bedrijf.

Pantonekleuren hebben een bepaalde code die bestaat uit cijfers. Die verwijst naar het classificatiesysteem van kleurentinten. Rood is dus niet gewoon rood. Zo is bijvoorbeeld ‘1895 C’ de kleur van frambozenbavarois-roze.

In sommige gevallen moet de doormeter van de ‘ring’ aan een sleutelhanger minstens 3,5 cm zijn. Het gaat dan om speelgoed en/of producten die als speelgoed bekeken kunnen worden. Een ‘normale’ promotionele sleutelhanger is geen speelgoed, en valt dus niet onder deze regeling.

Loyaliteitsprogramma

Een loyaliteitsprogramma is een langlopende of kortlopende promotiecampagne. We zetten met u een website op en kiezen samen geschenken uit die op de website een plaats krijgen. Klanten die u wilt bedanken kunnen zelf een geschenk uitkiezen op de website.

Uit een onderzoek van het Vlerick Loyalty Management Centerblijkt dat het aantal trouwe klanten toeneemt met 67% wanneer u inzet op een loyaliteitsprogramma. Sterker nog. Trouwe klanten kopen meer en wel 14 à 18% meer dan gewone klanten. Ze blijven gewoonlijk ook langer klant én trekken andere klanten aan.

  • Bij ons betaalt u voor de geschenken geen cent teveel. Onze aanpak: no cure, no pay. We rekenen alleen de daadwerkelijk geleverde geschenken aan plus de leveringskosten.
  • Dankzij ons internationaal netwerk kunnen wij een ruime waaier van geschenken aankopen en de voorraden en voorraadrisico’s onder controle houden. Wij ontwerpen en programmeren de campagnesites en beheren alle gebruikers en geschenken. Het tellen van de punten die uw medewerkers verzamelden nemen we met plezier van u over.
  • Wij zorgen voor het correcte geschenk, het juiste aantal in de juiste geschenkverpakking, geleverd op de afgesproken tijd op het juiste adres. En in perfecte staat! Is een product niet voorradig, dan vervangen wij dat door een product met dezelfde waarde. U blijft nooit met overgebleven geschenken zitten.
  • We nemen de financiële en fiscale administratieve taken in handen. U bent dus zorgenvrij van prefinanciering van geschenken of vouchers.

Dankzij deze service groeiden wij uit tot marktleider op gebied van loyaliteitsprogramma’s. Vraag een demo aan.

Verpakken

Jazeker. U bezorgt ons de verdeling van de geschenken met de bijhorende afleveradressen. Wij doen vervolgens het nodige.

Geen probleem. Voor verschillende klanten staan wij in voor de verdeling van hun gadgets naar de verschillende afdelingen buiten België gevestigd.

Inderdaad. We kunnen een standaard geschenkverpakking aanbieden, maar ook bijvoorbeeld werken met een gepersonaliseerd lint of sticker.

Ja uiteraard. U bezorgt ons de brieven of de kaarten welke bijgevoegd mogen worden. Wij doen vervolgens het nodige.

Levertermijn

De gemiddelde leveringstermijn bedraagt drie weken.

Aftrekbaarheid

De algemene regel is als volgt: relatiegeschenken zijn 50% aftrekbaar als kost. De btw is 100% aftrekbaar wanneer het geschenk minder bedraagt dan 50,00 euro (incl. BTW). Indien de kostprijs van het geschenk meer bedraagt dan 50,00 euro (incl. BTW), dan is de BTW niet aftrekbaar. Er bestaan een aantal uitzonderingen op deze regel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In 2013 namen we deel aan Start-to-mvo, een initiatief van MVO Vlaanderen. Deze infosessies richten zich tot elke organisatie die meer wil weten over MVO en haar eerste stappen wil zetten. Hierna deden we een aantal duurzaamheidsinspanningen, waaronder upcycling van onze showroom, deelname aan de inzamelactie ‘Het Gewichtigste Bedrijf’ (initiatief van de OVAM), een garagesale ten voordele van vzw Prinses Harte en meer.