Feest bij Magnus – terugblik op 55 jaar familiebedrijf & 10 jaar overname

Dit jaar mag Magnus Business Gifts 55 kaarsjes uitblazen. Een heuse mijlpaal. Maar er is meer: want in april 2022 was het exact 10 jaar geleden dat ik dit bloeiende familiebedrijf heb overgenomen van mijn ouders en broer. Dubbel feest dus. Met een glimlach blik ik terug op het voorbije decennium. Mooie en intense jaren waarin ik mezelf 100 % heb leren kennen en gaandeweg voor Magnus een route heb uitgestippeld die naadloos aansluit bij de behoeften van onze klanten en onze constant veranderende maatschappij, maar ook bij mijn persoonlijkheid.

Dank voor het vertrouwen.
Hieronder meer over ons verhaal.

Groetjes,
Ann Magnus

 

Een bedrijf in beweging

 

Of ik deze mooie onderneming zomaar in mijn schoot geworpen kreeg? Nee, zeker niet. Toegegeven: ik ging niet altijd voor de makkelijke weg. Trouw blijven aan mijn waarden en normen is voor mij uiterst belangrijk. Daarom koos ik ervoor om mijn ouders en broer uit te kopen, in plaats van de overdracht met gesloten beurzen te regelen.

Na de geslaagde onderhandelingen over de overnameprijs, besloot ik om niet alles identiek te doen zoals de voorgaande 45 jaar. Een kritische denkoefening over alle bouwstenen van ons familiebedrijf volgde. En dat leverde enkele drastische veranderingen op.

  • Magnus anticipeerde op wat de maatschappij vandaag van bedrijven verwacht door in te zetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een streven dat eind 2021 werd beloond met een gouden certificaat van EcoVadis.
  • Ik omringde mezelf met mensen die proactief naar de toekomst kijken. Een vooruitziend team is het resultaat.
  • Een nauwe samenwerking met externe partijen kwam tot stand, waardoor we grotere volumes aankunnen op momenten waarop onze klanten daar nood aan hebben. Gecombineerd met onze topservice indien gewenst, of zonder extra service voor low budget klanten.

Maar waarom zou je sleutelen aan een onderneming die goed draait? Om te voorkomen dat het bedrijf vastloopt en om ervoor te zorgen dat het de komende decennia ook lucratief kan blijven bestaan. Kijk ik bijvoorbeeld naar de evolutie van zowel technologie en producten als klanten en hun noden, dan stel ik vast dat er de voorbije jaren onwaarschijnlijk veel is veranderd. En dan heb je als onderneming 2 mogelijkheden: ofwel ga je mee in die beweging ofwel roest je vast en word je een museumstuk. Bij Magnus kozen we vol enthousiasme voor de eerste optie.

Toch gooide ik het niet volledig over een andere boeg. De identiteit van Magnus – onze kernwaarden – moest ongetwijfeld bewaard blijven. Een woord is een woord, dat is bij ons al 55 jaar een evidentie en dat zal nooit veranderen. Daarnaast bieden we een persoonlijke service, met 1 aanspreekpunt per dossier, en producten van sublieme kwaliteit.

 

Vrouwelijk ondernemerschap

 

Een excellente leerschool, zo kan ik de voorbije jaren omschrijven. Want ondernemerschap is topsport (althans dat maak ik mijn huisarts wijs als hij zegt dat ik meer zou moeten sporten). Het is een eenzame weg en er kwamen een heleboel uitdagingen op mijn pad. Van financiën over verkoop naar marketing, als zaakvoerder komen al die taken bij mij terecht. En dan is het een kwestie van het juiste evenwicht vinden tussen alle ballen in de lucht houden en er tegelijkertijd voor zorgen dat Magnus als een geoliede machine blijft draaien. Open communicatie is daarbij een van de belangrijkste schakels. Met teamleden, leveranciers en klanten praten en aandachtig naar hen luisteren, levert immers de mooiste samenwerkingen en resultaten op.

Wat ik nog meer leerde? Dat vrouwen veel meer bereiken als ze elkaar steunen. En geloof me, ik ben omringd door een fantastische vrouwenploeg waarop ik blindelings kan vertrouwen. Samen staan we sterk. Ik heb dan ook nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing van 10 jaar geleden.

Een familie is al iets magisch op zich qua opstelling, een familiebedrijf is dat nog des te meer. Dat ik de identiteit die Magnus typeert verder mag zetten, is een van de vele redenen waarom ik mijn job nog altijd even graag doe. Maar dat neemt niet weg dat er momenten zijn geweest waarop ik er de brui aan wilde geven. Hoe ik er dan toch in slaagde om verder te doen? Door me te laten bijstaan door een goed functionerende adviesraad en me te focussen op wat voor mij belangrijk is.

 

Wie is Magnus Business Gifts vandaag?

 

Magnus Business Gifts helpt bedrijven om medewerkers te waarderen en klanten loyaal en betrokken te maken. Hoe? Met een groot en uniek aanbod van gadgets, giftboxen en loyalty programma’s voor:

 

  • Onboarding & reboarding
  • Pasen
  • Sinterklaas
  • Kerstmis
  • Jubileums
  • Online meetings
  • De Dag van de Medewerker

 

We bedenken een gepersonaliseerde, kwalitatieve en creatieve oplossing binnen het kader van je wensen, met een betrouwbare uitvoering en levering. Zo bekom je het gewenste effect bij je medewerkers en klantrelaties.

 

Benieuwd naar ons volledige aanbod relatiegeschenken?

Maak je keuze.

 

 

Winkelwagen
Er zitten geen producten in uw winkelmand
Doorgaan met winkelen

Offerte aanvraag

Vul het onderstaande formulier in en wij leveren u zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Bel mij terug

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen graag contact met u op.

Offerte-aanvraag