Kunstenaar Francis Méan ontwerpt exclusieve bronzen beeldjes voor onze klanten

Wat geef je cadeau aan mensen die al alles hebben? Die vraag kregen we van een klant. Zij wilden een exclusief geschenk voor hun VIP-klanten. Wij dachten meteen aan een uniek kunstwerk. En dus gingen we op bezoek bij Belgisch kunstenaar Francis Méan. Met veel creativiteit dook hij in zijn atelier. Hij ontwierp een bronzen beeldje dat met veel bewondering werd onthaald bij onze klant. Ondertussen kreeg het beeldje al twee opvolgers.“We leven in een chaotische, soms heel moeilijke wereld. Daarom willen mensen iets positief. Ik probeer de mensen met mijn kunst te laten glimlachen”, vertelt Francis Méan. Daarnaast moest ik voor jullie klant ook denken aan een publiek dat al alles heeft. Ze hebben genoeg geld om champagne te drinken, om plezierreisjes naar Parijs te maken. Een kunstwerk geven is dan goed gezien. Hun positieve reactie is de beste investering.”Artisanaal én BelgischAnn Magnus: “Kunst zet mensen in beweging. Het brengt emoties naar boven. Daarom vonden we het een heel mooi geschenk om te geven. De perceptiewaarde ligt ook hoger. Dat is mooi meegenomen. Zowel voor de persoon die het kunstwerk geeft als voor wie het krijgt. Daarnaast is het werk van Francis artisanaal én Belgisch. Het wordt met veel liefde gemaakt.”“Ik merkte dat artisanaal werken geen klein detail is”, gaat Francis Méan verder. “Ik werk daarom met blauwe steen. Die vind je uitsluitend in België. Dat bedrijven daarin meegaan, is een compliment. We hadden ook gedacht aan hout. Maar hout leeft en is niet typisch Belgisch. Daarom koos ik voor stabiliteit.”Toegankelijke kunst“Bij het ontwerp moet ik denken aan een vorm die toegankelijk is. Het mag dus niet te moeilijk zijn. Voor een andere klant van Magnus Business Gifts ontwierp ik een beeldje voor mensen die 65 jaar getrouwd zijn. Ik beeldde mij twee personages in die gewoon zitten op een bank en naar de hemel kijken. Het benadrukt niet dat ze oud zijn, wel de toekomst die ze nog samen hebben.”“Voor jullie klant ontwierp ik ondertussen al het derde beeldje. Het is een trilogie geworden, hoewel dat vooraf niet de bedoeling was.Belangrijk wat de klant wilt“Het proces om mijn kunst te maken is simpel. Ik heb een idee en ik leg het voor aan mijn klant. Daarna trek ik in mijn atelier en maak ik iets. Ik kom terug met enkele voorstellen en dat bespreken we opnieuw. Om het proces eenvoudig te maken is het dus belangrijk om goed te weten wie de eindklant juist is. Het beeldje dat ik voor jullie klant maakte is bijvoorbeeld minder interessant voor een bakker. Ik wil net met het publiek communiceren via mijn kunst.”“Het gieten van de bronzen beeldjes gebeurt in Duitsland. Ik ga minstens één keer per maand naar daar. Het bewerken van de steen gebeurt in Aarschot. En daarna volgt de verpakking bij Magnus Business Gifts. Dat is ook heel belangrijk met het formaat en gewicht.”“Mijn andere creaties?  Mijn werken worden over de hele wereld verspreid via uitgevers en galerijen. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan tentoonstellingen. Dit jaar is er trouwens één in Vilvoorde. Ik hou dat bewust een beetje exclusief.”Website Francis Méan: https://mean.be/

 

Hebt u ook interesse in een gepersonaliseerd project?

Contacteer ons

Winkelwagen
Er zitten geen producten in uw winkelmand
Doorgaan met winkelen

Offerte aanvraag

Vul het onderstaande formulier in en wij leveren u zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Bel mij terug

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen graag contact met u op.

Offerte-aanvraag